Master program Sajber bezbjednosti

Mater program Sajber bezbejdnosti je organizovan u skladu sa vodećim univerzitetima u Americi i Evropi. U SAD-u kao vodećoj zemlji u oblasti obrazovanja, na inicijativu State Department-a organizovan je Master program iz oblasti sajber bezbjednosti na više univerziteta:

Na evropskim univerzitetima se u posljednoj deceniji sve više pažnje posvjećuje istraživanju i obrazovanju u oblasti sajber bezbjednosti. Na renomiranim evropskim univerzitetima su organizovane master studije u oblasti sajber bezbjednosti:

U Crnoj Gori i regionu (BiH, Srbija, Makedonija, Albanija, Kosovo) Master studije Sajber bezbjednosti na Univerzitetu Donja Gorica su trenutno jedine magistarske studije u ovoj oblasti.

drapeau.aiPosebnu podršku osnivanju magistarskih studija „Sajber bezbjednost“ pružila je i Evropska komisija prihvatajući finansiranje projekta Ref. no. 544088-TEMPUS-1-2013-1-SI-TEMPUS-JPHES “Enhancement of cyber educational system of Montenegro”, (koordinator: University of Maribor, Maribor, Slovenia) u okviru Tempus programa.

Pravila studiranja usklađena su Bolonjskom deklaracijom, Statutom Univerziteta Donja Gorica i Pravilima studiranja na poslijediplomskim studijama na Univerzitetu Donja Gorica.

Comments are closed